V Tatrách otvorili najdlhšiu sánkarskú dráhu na Slovensku

V Tatrách otvorili najdlhšiu sánkarskú dráhu na Slovensku

admin admin December 11, 2019 0 Komentáre Events, News

Po tom, čo na Mikuláša spustili lyžovačku na Štrbskom Plese, otvorili v týchto dňoch vo Vysokých Tatrách, vďaka nádielke snehu, aj najdlhšiu sánkarskú dráhu.

Milovníci zimných športov si tak môžu užiť jazdu na sánkach z Hrebienka až do Starého Smokovca. „Aj keď snehu nepribudlo veľa, základ na sánkovanie je dobrý a dráha je už pripravená. Sánkovanie je obľúbenou atrakciou pre celé rodiny alebo skupiny kamarátov,“ uviedol obchodno-marketingový manažér strediska Vysoké Tatry Lukáš Brodanský.

Na dráhe dlhej 2,5 kilometra je aktuálne asi desať centimetrov snehu. Veľkou výhodou podľa Brodanského je, že dráha je vhodná aj pre menej skúsených sánkarov, pretože jej sklon je mierny.

„Kto si však trúfa, môže pridať na rýchlosti a určite si užije adrenalínovú cestu dole,“ dodáva s tým, že v prevádzke je momentálne denná sánkovačka, a to každý deň od 9.00 do 16.30 h. K dispozícii je aj požičovňa saní hneď pri údolnej stanici lanovky, ktorou sa môžu návštevníci na Hrebienok vyviezť. „Vďaka osvetlenej trase až dole do Smokovca môžu využiť aj nočné sánkovanie, ktoré bude pri vhodných podmienkach v prevádzke od 21. decembra,“ upozornil Brodanský.

Zdroj Interez.sk

0 Komentáre

Zanechaj svoj odkaz